čtvrtek 21. června 2007

Přemet a jeho nápady...

Vaření s Přemetem.

Dnes si uvaříme Koprovku s noky, lahůdka uvařená z našeho nepřítele ;-)

OMÁČKA:

300 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany
150 ml vývaru z masoxu
40 g másla
2 lžičky octa
1 lžíce vody
svazek kopru
sůl
cukr

NOKY:

500 ml mléka
40 g másla
150 g krupice
3 vejce
sůl
2 lžíce jemně posekané petrželkové natě

POSTUP:

1.V polovině studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek uvedeme do varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut. Podle potřeby zředíme vývarem. Nakonec přilijeme smetanu.
2.Kopr omyjeme a posekáme nadrobno. Svaříme ocet, vodu, usekaný kopr a máslo. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme.
3.Mléko na noky uvedeme do varu, osolíme, opatrně přisypeme krupici, vmícháme máslo a vaříme, až se těsto přestane lepit ke kastrolu. Pak necháme zchladnout, vmícháme vejce a petrželku a vypracujeme hladké těsto.
4.Lžící namáčenou v teplé vodě vykrajujeme noky a zaváříme do vroucí vody osolené vody. Vaříme asi 5-6 minut. Pak noky scedíme a necháme okapat.

  • Množství:pro 4 osoby

  • Doba přípravy:30 min

  • Doba vaření:1 hod 0 min

  • Hotovo za:1 hod 30 min

Žádné komentáře:

Sdílejte / Share :-D

Translate