Dnes si uvaříme Koprovku s noky, lahůdka uvařená z našeho nepřítele ;-)
OMÁČKA:
300 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany
150 ml vývaru z masoxu
40 g másla
2 lžičky octa
1 lžíce vody
svazek kopru
sůl
cukr
NOKY:
500 ml mléka
40 g másla
150 g krupice
3 vejce
sůl
2 lžíce jemně posekané petrželkové natě
POSTUP:
1. | V polovině studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek uvedeme do varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut. Podle potřeby zředíme vývarem. Nakonec přilijeme smetanu. |
2. | Kopr omyjeme a posekáme nadrobno. Svaříme ocet, vodu, usekaný kopr a máslo. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme. |
3. | Mléko na noky uvedeme do varu, osolíme, opatrně přisypeme krupici, vmícháme máslo a vaříme, až se těsto přestane lepit ke kastrolu. Pak necháme zchladnout, vmícháme vejce a petrželku a vypracujeme hladké těsto. |
4. | Lžící namáčenou v teplé vodě vykrajujeme noky a zaváříme do vroucí vody osolené vody. Vaříme asi 5-6 minut. Pak noky scedíme a necháme okapat. |
Množství:pro 4 osoby
Doba přípravy:30 min
Doba vaření:1 hod 0 min
Hotovo za:1 hod 30 min
Žádné komentáře:
Okomentovat